Columnist worden?

OOK COLUMNIST WORDEN BIJ SAXWERELD.NL?

Ben je een saxofoon spelende uitvoerend musicus en/of docent, actief in de saxofoon product ontwikkeling of reparatie en denk je leuke en interessante artikelen te kunnen schrijven, dan is een columnist worden bij saxwereld.nl wel iets voor je?

Voorwaarden om columnist te worden bij Saxwereld.nl?

 • Je moet een professionele saxofonist (uitvoerend en / of docerend) of in de ontwikkeling / productie / reparatie van saxofoons en / of sax-producten actief zijn. Uitzonderingen hierop zijn die genen die wel professioneel met muziek bezig zijn (componisten, producenten, engineers) maar saxofoon slechts als "bij-instrument" of "hobby" hebben.
 • Je hoeft niet van Nederlandse origine te zijn, maar moet wel in het Nederlands schrijven. We richten ons met Sax Wereld namelijk op jong en oud in Nederland en Vlaanderen.
 • De auteursrechten betreffende de inhoud van de vertoonde artikelen behoren de auteur (columnist) toe. De artikelen beschouwen wij echter wel als "exclusief" voor saxwereld.nl geschreven en kunnen zonder overleg/instemming van de columnist en de redactie van saxwereld.nl niet door en voor andere websites/blogs gebruikt worden. De UITZONDERINGEN hierop zijn artikelen die de columnist(e) voor zijn/haar (persoonlijke) website/blog geschreven heeft, danwel in een andere taal dan het Nederlands geschreven was en deze van toegevoegde waarde zijn voor saxwereld.nl

Waar moet je rekening mee moet houden?

 • De onderwerpen waarover geschreven word moeten met de saxofoon en saxofoonspelen te maken hebben.
 • Een columnist word verzocht niet over zichzelf, eigen projecten, bands, releases, producten, et cetera schrijven (om de objectiviteit te bewaren). Deze site is niet bedoelt voor zelfpromotie doeleinden. Artikelen van onze sponsoren vallen niet onder deze "regel" en worden voorzien van een "kenmerk" om aan te geven dat het om een gesponsorde artikel (c.q. advertentie) gaat. Natuurlijk mag een columnist wel "verwijzen" naar zijn/haar eigen werk en een eventuele "aanbieding" van diensten mag kort en bondig onder het kopje "Advertentie" onderaan het artikel geplaatst worden.
 • Het schrijven voor saxwereld.nl is op vrijwillige basis. Deze site heeft geen winstoogmerk en is gericht op het delen van leuke, leerzame en interessante artikelen met de Nederlandse (en Vlaamse) saxofoon "community". Saxwereld.nl betaalt zijn columnisten dus niet voor hun columns.

Hoe werkt het?

 • Je contacteert ons via ons registratie formulier aan te geven dat je columnist worden wil. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op om nader "kennis te maken".
 • Vervolgens kun je aan de slag! Wanneer je klaar bent met je artikel, stuur je die ons toe. We zetten het artikel vervolgens op onze site (vanzelfsprekend met naam en toenaam van de auteur).
 • Iedereen die voor Saxwereld schrijft word kort beschreven op de columnisten pagina.

Waar moet je op letten bij het aanleveren van een artikel?

 • Stuur ons je verhaal niet voordat je er zelf tevreden over bent. We zijn niet van plan artikelen (meerdere malen) te "editen" na plaatsing, tenzij het artikel "onwaarheden" zou bevatten.
 • Mochten we tijdens het doorlezen voor het plaatsen van een artikel iets tegenkomen waarover we wat inhoud, strekking of "taalgebruik" betreft niet zeker zijn, zullen we dat doorgeven en kun je zelf besluiten hoe verder. Jou verhaal is tenslotte jou verhaal!
 • Het is toegestaan goed onderbouwde kritiek te leveren, maar mede-saxofonisten tot op de spreekwoordelijke veters afbranden word niet gewaardeerd.
 • Zorg ervoor dat je je verhaal door de spellingscontrole heen gehaald hebt. We plaatsen de tekst namelijk als aangeleverd en controleren en corrigeren je tekst niet op spelling. De meeste tekstverwerkers hebben een spellingscontrole. Mocht je deze functie niet ter beschikking hebben, dan kun je ook een online spellingscontrole gebruiken.
 • Denk na over de lengte van het artikel. Een Tweet-lengte is vanzelfsprekend te kort, een boekwerk hoeft het ook niet te zijn. De meeste "experts" raden wat blogartikelen en columns aan tussen de 300 en 600 woorden te gebruiken, de standaard lengte voor een journalistiek werk is rond de 750 woorden. Artikelen die tussen de 1000 en 1500 woorden hebben worden statistisch gezien vaker gedeelt via Social Media. Artikelen van tegen de 2500 woorden doen het het beste (hogere ranking) bij zoekmachines zoals Google. Als je tussen de 300 en 1500 woorden zit, zit je wat ons betreft in ieder geval wel goed! Mocht je niet zeker zijn, controleer dit dan even online met bijvoorbeeld wordcounter.net.

Meld je aan als columnist!

Je gegevens worden niet met derden gedeelt!